NEC shopt bij AZ: 'No-nonsense-verdediger, in de stijl van de club'

NEC shopt bij AZ: 'No-nonsense-verdediger, in de stijl van de club'

1 juli - 11:28 Laatste update: 11:36
17

NEC heeft Joris Kramer gepresenteerd als nieuwste aanwinst. De linkercentrale verdediger komt over van AZ en tekent voor drie seizoenen in Nijmegen, met een optie voor nog een seizoen.

Kramer doorliep de jeugdopleiding van de Alkmaarders, maar kon niet uitgroeien tot een vaste waarde in de hoofdmacht. Na huurperiodes bij FC Dordrecht, SC Cambuur en Go Ahead Eagles verlaat hij AZ permanent. In Nijmegen moet hij Rodrigo Guth doen vergeten, die terugkeert naar Atalanta Bergamo. Technisch directeur Ted van Leeuwen is blij met de komst van Kramer. "Joris is een welkome versterking in onze achterhoede. Wij hebben hem het afgelopen seizoen goed gevolgd", zegt hij op de clubsite.

"Een echte verdediger in de stijl van N.E.C.-verdedigers uit het verleden: no-nonsense. Voor de opbouw is het prettig dat hij linksbenig is, maar de nadruk ligt op verdedigen. En dat kan hij." Kramer is de derde zomeraanwinst voor de Nijmegenaren. In een eerder stadium werden Pedro Marques (Sporting Portugal) en Oussama Tannane (Göztepe) al vastgelegd.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s