PSV kaapt mogelijk groot talent weg bij Heerenveen: 'Zijn met elkaar in gesprek'

PSV kaapt mogelijk groot talent weg bij Heerenveen: 'Zijn met elkaar in gesprek'

01-07-2022 14:22
56

Sc Heerenveen dreigt een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding te verliezen. De zestienjarige Tygo Land staat op de radar van PSV, dat snel zaken hoopt te doen.

Land staat in de opleiding van Heerenveen te boek als groot talent. Vorig jaar tekende hij zijn eerste profcontract en daarmee was hij de jongste speler in de clubhistorie met een dergelijke verbintenis. De interesse van PSV komt niet als een verrassing, al zullen de Eindhovenaren wel de portemonnee moeten trekken. Land beschikt in Friesland nog over een contract tot medio 2024.

"We zijn met elkaar in gesprek en hopen dat Tygo bij ons blijft", reageert technisch manager Ferry de Haan, die hoopt Land te behouden, in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Tygo is een talent. Het is dan ook niet gek dat hij in de belangstelling staat van andere clubs. Wij hebben ook gehoord dat hij zeer open staat voor een stap naar Eindhoven. Maar wij willen dat hij op een dag debuteert voor ons eerste elftal. Lukt dat niet, dan moet daar een meer dan reële vergoeding tegenover staan. Al zal deze, gezien zijn leeftijd, niet in de miljoenen lopen."