Savinho-move bevestigd: 'Kan een nieuwe Braziliaanse parel in de Eredivisie zijn'

Savinho-move bevestigd: 'Kan een nieuwe Braziliaanse parel in de Eredivisie zijn'

01-07-2022 14:15 Laatste update: 15:14
80

Savinho is inderdaad op weg naar PSV, bevestigt Daan Kramp, die namens Forza Sports Group de deal begeleid. De Braziliaan tekende donderdag bij de City Football Group en wordt door ESTAC Troyes gestald bij de Eindhovenaren.

"Het klopt inderdaad dat er een grote kans is dat hij naar Eindhoven komt. De partijen zijn welwillend", bevestigt Kramp, directeur en gelicenseerd spelersmakelaar van Forza Sports Group, aan het Eindhovens Dagblad. Wel dienen de laatste complexe zaken afgerond te worden, voordat Savinho op het trainingsveld van PSV kan verschijnen. "Er moeten nog cruciale zaken worden afgerond. Alles gebeurt logischerwijs in samenwerking met het Braziliaanse management van Sávio, PSV, Troyes en Manchester City."

Savinho heeft er geen geheim van gemaakt graag naar PSV te verkassen. Kramp hoopt dan ook dat de deal wordt bezegeld. "Bovenal zou Sávio een nieuwe Braziliaanse parel kunnen worden in de Eredivisie." Het aanvallende talent wordt door Troyes overgenomen van Atlético Mineiro. De Franse club, die deel uitmaakt van de City Football Group, betaaldt naar verluidt zes miljoen euro vast en 6,5 miljoen euro aan bonussen.

Bij PSV kan Savinho de vijfde zomeraanwinst worden. Ki-Jana Hoever, Walter Benítez, Boy Waterman en Xavi Simons gingen hem voor.