Oud-bondscoach Pauw: 'Ben op jonge leeftijd verkracht door voetbalfunctionaris'

Oud-bondscoach Pauw: 'Ben op jonge leeftijd verkracht door voetbalfunctionaris'

01-07-2022 21:52
116

Oud-bondscoach Vera Pauw is als speelster verkracht door een hoge voetbalfunctionaris. Dat schrijft Pauw vrijdag in een uitgebreide verklaring op Twitter. 

"Dit is het aller moeilijkste in mijn leven. Maar eindelijk ben ik klaar om verder te gaan, ik ben trots op wie ik ben", schrijft Pauw in de verklaring. Na de aanranding van de hoge voetbalfunctionaris volgde nog twee seksuele mishandelingen door twee andere mannen. Alle drie de daders waren op dat moment werkzaam in de voetbalwereld.

"De afgelopen 35 jaar heb ik geprobeerd dit privé te houden. De herinneringen eraan beheersen mijn leven. Veel mensen zien mij als een sterke, luide vrouw die naar de top van de mannenwereld is geklommen. Maar niets is minder waar."

Pauw schrijft dat de KNVB niets wilde weten van haar aangiftes. "Na de vijfde keer aangifte te hebben gedaan, ben ik naar de politie gestapt. De Nederlandse media zullen zich wellicht tegen mij keren om mijn verhaal af te zwakken. Ik neem volledig de verantwoordelijkheid voor wat ik heb gedaan en wat ik heb gefaald om te doen", aldus Pauw. Momenteel is Pauw de bondscoach van het Ierse nationale vrouwenelftal.