'Dembélé moet bij een akkoord veertig procent salaris inleveren'

'Dembélé moet bij een akkoord veertig procent salaris inleveren'

2 juli - 08:15
61

Mocht Ousmane Dembélé alsnog besluiten om zijn handtekening onder een nieuw contract te zetten bij FC Barcelona, dan zal hij financieel flink in moeten leveren. Volgens het Spaanse SPORT gaat het om veertig procent.

Dembélé is uit zijn contract gelopen en officieel dus transfervrij, maar Barcelona heeft de hoop op een langer verblijf nog niet helemaal opgegeven. De club heeft hem te kennen gegeven dat het huidige salarisaanbod niet verhoogd zal worden. Volgens SPORT gaat het om een laatste aanbod.

Mocht Dembélé 'ja' zeggen, dan stemt hij in met een salarisreductie van veertig procent. Andere Spaanse media schrijven dat hij dan zes miljoen euro per jaar gaat verdienen. Dat is nodig, omdat Barcelona financiële problemen heeft. Meerdere spelers is al gevraagd om in te leveren.

Of Dembélé überhaupt gaat verlengen, is op dit moment nog de vraag. Barcelona is achter de schermen al maanden bezig om dat voor elkaar te krijgen, tot frustratie van de clubleiding. Ondertussen worden topclubs als Paris Saint-Germain en Chelsea genoemd, maar concreet is dat niet en dus lijken die ingezet te worden om Barcelona onder druk te zetten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s