Brands: 'Ik zei tegen Ancelotti: volgende week winnen en je krijgt een vliegtuig'

Brands: 'Ik zei tegen Ancelotti: volgende week winnen en je krijgt een vliegtuig'

2 juli - 22:29
108

Marcel Brands kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn tijdperk bij Everton. De algemeen directeur bij PSV had zijn periode op Goodison Park voor 'geen goud' willen missen, al bleek het besturen van een Engelse club lastiger dan gedacht.

Brands stelt dat de eigenaar van Everton, de Brits-Iraanse zakenman Farhad Moshir, vrijwel nooit aanwezig was, maar wel het beleid bepaalde. Onder meer Carlo Ancelotti, Ronald Koeman en Marco Silva moesten het veld ruimen, terwijl Brands het er niet mee eens was. "Ancelotti, die vier keer de Champions League heeft gewonnen. Niet alleen een geweldige trainer, maar ook een fantastisch mens. En Ronald Koeman heeft het ook gemerkt", laat hij optekenen door De Telegraaf.

"Die heeft het fantastisch gedaan het eerste jaar en had een moeilijke start in het seizoen erop met allemaal topploegen in de eerste negen wedstrijden. En toen was het direct einde verhaal. Je kunt toch niet zeggen dat Koeman, Silva en Ancelotti verkeerde trainers zijn. Het is gewoon heel lastig om grip op de club te krijgen, als het succes niet direct komt."

Brands voegt eraan toe dat het ook de andere kant op werkt. "We speelden onder Carlo Ancelotti een geweldige wedstrijd bij Tottenham Hotspur en toen kreeg hij zomaar een nieuwe Rolls Royce", herinnert hij. "Carlo kwam naar me toe en zei: Moet je kijken. Ik zeg: nou, volgende week thuis winnen en je krijgt een vliegtuig. Dat soort dingen kunnen wij ons niet voorstellen, maar het gebeurt echt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast