Brands pakt Everton aan: 'Denk dat meer Engelse clubs daar last van hebben'

Brands pakt Everton aan: 'Denk dat meer Engelse clubs daar last van hebben'

1 juli - 15:00 Laatste update: 15:12
43

Marcel Brands kijkt met veel plezier terug op zijn tijdperk bij Everton. De nieuwe algemeen directeur bij PSV is er tegelijkertijd achter gekomen dat een voetbalclub besturen in Engeland een stuk lastiger is dan in Nederland.

Brands maakte in 2018 de oversteek naar de andere kant van Het Kanaal, maar keert vier jaar later terug in Eindhoven. "Ik had het voor geen goud willen missen. Het is een prachtig voetballand, een schitterende club, maar wel heel moeilijk te leiden", zegt hij in gesprek met ESPN. "Vooral doordat de eigenaren heel erg betrokken zijn, waardoor ze makkelijk te beïnvloeden zijn. Dat maakt het soms heel lastig. Ik denk dat daar meer Engelse clubs last van hebben, maar de ervaring die ik daar weer heb opgedaan had ik voor geen goud willen missen."

Het afgelopen seizoen eindigde Everton ternauwernood boven de degradatiestreep. Brands erkent dat hij zijn doelstellingen in Liverpool niet heeft bereikt. "Nee, laten we het zo zeggen. Natuurlijk hebben we goede dingen gedaan. Alleen dat was ook de frustratie. Je krijgt er niet de grip op die nodig is om echt dingen te veranderen."

"We hebben stappen gemaakt intern, in de jeugdopleiding en met de transfers uit het eerste jaar", vervolgt hij. "Maarja, dan zie je het ongeduld en val je na stappen gemaakt te hebben weer terug door simpele dingen. Dat is doodzonde, want het is een prachtige club met prachtige fans."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Apple Podcast en Podimo.