'Brands mogelijk van invloed, PSV moet ver gaan qua salaris voor Benítez'

'Brands mogelijk van invloed, PSV moet ver gaan qua salaris voor Benítez'

19 June - 09:22
186

Los van het sportieve en financiële plaatje, zou Marcel Brands weleens een belangrijke rol gespeeld kunnen hebben in de komst van Walter Benítez naar PSV. De 29-jarige Argentijn wordt namelijk begeleid door het managementbureau van wijlen Mino Raiola.

Waar veel clubs op gespannen voet leefden met de superzaakwaarnemer, had Brands altijd een uitstekende band met hem, meldt De Telegraaf. Sinds het overlijden van de Haarlemmer van Italiaanse komaf wordt zijn imperium voortgezet door andere medewerkers, onder wie José Fortes Rodriguez.

Volgens de krant is Benítez overigens geen goedkope optie voor PSV, hoewel hij transfervrij overkomt van OGC Nice. Voor een doelman van zijn status is de nodige belangstelling, waardoor de Eredivisie-topclub ver moet gaan in de salarissfeer. Ook in het verleden schroomde PSV echter niet om flexibel om te gaan met het salarishuis en bovengemiddelde salarissen te betalen voor exceptionele spelers.

Voor Benítez is onder meer ruimte ontstaan door het vertrek van Eran Zahavi, die naar verluidt 2,5 miljoen euro verdiende in het Philips Stadion. Ook grootverdiener Mario Götze, die circa drie miljoen krijgt, is op weg naar de uitgang. PSV bespaarde ook al op de salarissen van Armindo Bruma, Yvon Mvogo, Maxi Romero en Ryan Thomas.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s