'Lange PSV-zoektocht eindelijk ten einde, ook naam Leno viel in Eindhoven'

'Lange PSV-zoektocht eindelijk ten einde, ook naam Leno viel in Eindhoven'

18 juni - 23:38 Laatste update: 18 juni - 23:38
127

PSV kan met de komst van Walter Benítez en Boy Waterman een belangrijk transferdossier afsluiten. De Eindhovenaren waren lange tijd op zoek naar twee keepers en zijn, vlak voor de start van de voorbereiding, geslaagd in die missie, nadat de nodige namen de revue passeerden.

Vorig seizoen wisselden Joël Drommel en RB Leipzig-huurling Yvon Mvogo stuivertje onder de Eindhovense lat, terwijl Vincent Müller onvoldoende kon overtuigen en Kjell Peersman en Maxime Delanghe nog niet als eerste keepers worden gezien. Benítez lijkt binnenkort de nieuwe eerste keus te worden, met Drommel en de ervaren Waterman (38) als back-ups, meldt het Eindhovens Dagblad.

In de voorbije weken werden al de nodige keepers aan PSV gelinkt. De clubleiding heeft overwogen Jasper Cillessen (Valencia) en Hendrik Van Crombrugge (Anderlecht) naar Eindhoven te halen, maar heeft in beide gevallen niet doorgedrukt. Volgens het ED is ook Bernd Leno (Arsenal) op de Eindhovense radar verschenen. Door de aanstaande dubbeslag met Benítez en Waterman kan er echter een streep door al deze namen.

De nieuwe trainer Ruud van Nistelrooy leidt maandag zijn eerste training en Waterman zal er dan al bij zijn, als de medische keuring geen problemen oplevert. Benítez' contract bij het Franse OGC Nice loopt af en ook de Argentijn wordt spoedig op De Herdgang verwacht. PSV is bovendien hard op weg om de Braziliaan Savinho op te pikken, via een deal met de City Football Group.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s