'Wéér keepersnieuws uit Eindhoven: ook OGC Nice-Argentijn naar PSV'

'Wéér keepersnieuws uit Eindhoven: ook OGC Nice-Argentijn naar PSV'

18 June - 22:10 Laatste update: 22:21
256

Boy Waterman is niet de enige nieuwe keeper voor PSV. De Eindhovenaren gaan zich ook versterken met Walter Benítez, melden Voetbal International en het Eindhovens Dagblad.

Benítez is 29 jaar oud, is sinds 2016 tot 187 optredens namens Nice gekomen en kan transfervrij naar Eindhoven verkassen. Volgens het ED en VI moet hij Yvon Mvogo, die na zijn huurperiode terug is gekeerd naar RB Leipzig, opvolgen als eerste doelman. Het eerstgenoemde medium meldt dat PSV op hoofdlijnen een mondeling akkoord heeft bereikt met de Argentijn.

De rolverdeling voor komend seizoen lijkt duidelijk. Joël Drommel heeft een tegenvallend debuutseizoen in Eindhoven achter de rug, moest al plaatsmaken voor Mvogo en gaat waarschijnlijk ook tweede viool spelen achter Benítez. De 38-jarige Waterman komt over van OFI Kreta en wordt de derde optie. Kjell Peersman en Maxime Delanghe staan ook nog onder contract bij PSV, net als de overbodige Vincent Müller.

Benítez heeft een sterk seizoen in Frankrijk achter de rug. In 36 competitiewedstrijden incasseerde hij 35 tegentreffers en hield hij veertien keer de nul. Tijdens de verloren bekerfinale tegen Nantes zat hij op de bank, maar uiteindelijk haalde Benítez met Les Aiglons wel Europees voetbal.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s