'Daverende verrassing bij PSV: Waterman (38) keert na negen jaar terug'

18 juni om 21:00
Laatste update: 18 juni om 21:08

PSV heeft zijn nieuwe doelman binnen, meldt het Eindhovens Dagblad zaterdagavond. Boy Waterman staat voor een verrassende terugkeer in Eindhoven.

De inmiddels 38-jarige doelman komt transfervrij over van OFI Kreta en wordt derde keeper. Hij keepte tijdens het seizoen 2012/2013 al in Eindhoven, wordt dit weekend medisch gekeurd en kan dan meteen de eerste training van het nieuwe seizoen meemaken, meldt het ED. Alle partijen zijn al rond en in het Philips Stadion ligt een contract voor één seizoen klaar.

Waterman wordt de eerste zomerse aanwinst voor PSV, dat ook serieus bezig is met de Braziliaan Savinho, en maakt na negen jaar zijn rentree in de Eredivisie. Hij debuteerde in 2004 al bij sc Heerenveen en kwam later uit voor AZ, ADO Den Haag en De Graafschap. In het buitenland keepte hij bij Alemannia Aachen, Karabükspor, APOEL Nicosia en OFI Kreta.

Waterman gaat in principe samenwerken met Joël Drommel en Maxime Delanghe, aangezien Yvon Mvogo terugkeert naar RB Leipzig en Vincent Müller ook mag vertrekken. PSV lijkt zijn ogen echter open te houden voor een concurrent voor Drommel, die in zijn debuutseizoen niet heeft kunnen overtuigen. De naam van Anderlecht-sluitpost Hendrik Van Crombrugge is al een aantal keren gevallen.