Helemaal terug bij Ajax: 'Ik merk dat het af en toe nog een beetje onwennig is'

Helemaal terug bij Ajax: 'Ik merk dat het af en toe nog een beetje onwennig is'

3 juli - 09:46
41

Sean Klaiber kijkt tevreden terug op zijn bijdrage tijdens het trainingskamp van Ajax. De van een zware knieblessure herstelde rechtsback speelde 45 minuten tegen zowel SV Meppen (3-0 winst) als SC Paderborn (2-5 verlies).

Klaiber raakte elf maanden geleden zwaar geblesseerd aan zijn knie. "De spanning was er zeker", zegt hij op de Ajax-kanalen over zijn rentree. "Een wedstrijd is een heel andere intensiteit en we spelen ook tegen twee tegenstanders die al langer in de voorbereiding zitten. Die knallen erbovenop. De spanning is er dan eventjes, maar dan heb je de eerste duels gehad en dan laat je dat weer los."

"De knie voelt goed, al is hij hier en daar nog wat stijf. Ik merk aan mijn motoriek nog wel dat het af en toe nog een beetje onwennig is. Maar het gaat wel lekker. Ik hoop het door te trekken. Dat mijn knie het goed blijft volhouden."

Ondanks de ruime nederlaag tegen Paderborn, spreekt Klaiber van een 'geslaagd trainingskamp'. Hij hoopt in Amsterdam de plek van Noussair Mazraoui over te nemen, al lijkt Devyne Rensch op dit moment de beste papieren te hebben. "Mijn doel is om zoveel mogelijk te spelen, zeker na het seizoen wat ik achter de rug heb. Ik heb veel wedstrijden nodig. Ik hoop dat dat gaat gebeuren. Het is gevoel is in ieder geval heel goed."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast