Slot is het niet eens met kritische Feyenoord-fans: 'Gewoon erg mooie transfersom'

Slot is het niet eens met kritische Feyenoord-fans: 'Gewoon erg mooie transfersom'

3 juli - 15:30
107

Arne Slot stelt dat het 'heel mooi' is dat Feyenoord vijftien miljoen euro ontvangt voor Tyrell Malacia. Sommige fans vinden die transfersom aan de lage kant, maar daar is de trainer van de Stadionclub het niet mee eens. Slot denkt wel dat het uitvallen van Frank Arnesen de transferwindow van Feyenoord kan beïnvloeden.

Het is inmiddels duidelijk dat Malacia voor vijftien miljoen plus twee miljoen aan bonussen naar Manchester United gaat. Fans hoopten echter op meer geld voor de linksback. "Maar Dumfries leverde PSV na een geweldig EK veertien miljoen euro op", countert Slot in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het bedrag voor Malacia is gewoon een heel mooie transfersom."

Doordat Technisch directeur Arnesen met een infectie thuis zit, is Slot verantwoordelijk voor het transferbeleid samen met algemeen directeur Dennis te Kloese en hoofdscout Mark Ruijl. "Het afhaken van Frank Arnesen zou voor vertraging kunnen zorgen", vertelt de coach over de Feyenoord-verrichtingen op de transfermarkt. "Al hoop ik dat het meevalt. We zoeken niet alleen spelers, er moet ook nog een video-analist worden aangetrokken na het vertrek van Dennis van der Ree."

Dat versterkingen welkom zijn, werd tegen FC Kopenhagen duidelijk. Feyenoord verloor zonder zijn sterkhouders met 0-7. "Er waren mensen die vorig seizoen stelden dat ik meer spelers had moeten gebruiken, nu weten ze waarom dat niet is gebeurd. Feyenoord was en is in de breedte niet zo sterk", is Slot duidelijk.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast