Van degradatie met Heracles naar Champions League: 'Gevoel meteen positief'

Van degradatie met Heracles naar Champions League: 'Gevoel meteen positief'

3 juli - 16:31 Laatste update: 16:32
23

Mats Knoester speelt inmiddels bij het Hongaarse Ferencváros, maar de degradatie van Heracles Almelo zit hem nog altijd niet lekker. De verdediger had wel even last van de plotselinge vrije val die de club maakte, Knoester maakte niet veel later echter een transfer naar Hongarije, waar hij in de voorronde van de Champions League gaat spelen.

Heracles leek veilig, maar in het seizoensslot ging alles mis. Daardoor degradeerde de club. "Dat zal bij mij voor altijd pijnlijk blijven", zegt Knoester tegen TC/Tubantia. "Ik denk dat dat voor zich spreekt. Dit was de slechtst mogelijke manier om de club achter te laten. Zo zag het er tot de laatste speelronde niet naar uit. Maar toen ging alles fout wat fout kón gaan en zo sluit je een hele mooie periode toch nog negatief af. Natuurlijk blijf je daar dan mee zitten."

Nu gaat Knoester in Hongarije voetballen. "Het is natuurlijk niet een populaire competitie in Nederland, laten we eerlijk zijn. Maar toch kreeg ik een goed gevoel bij deze club", legt de 23-jarige stopper uit. "Ik kende ze van de Champions- en Europa League. Ik wist: dit is een serieuze club. Het is een droom om op het veld te staan en de hymne te horen van de grootste voetbalcompetitie die bestaat. Dat is de droom van iedere voetballer, denk ik. Het gevoel was dus meteen positief."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast