Burgzorg ging door een hel: Ik was kapot, zat thuis, was verdrietig, ik werd gek

Burgzorg ging door een hel: "Ik was kapot, zat thuis, was verdrietig, ik werd gek"

3 juli - 19:34 Laatste update: 20:22
10

Delano Burgzorg kan weer lachen. FSV Mainz-trainer Bo Svensson vertelde vorige week nog dat hij in de voorbereiding niet op Burgzorg rekent, maar inmiddels ziet de situatie er volledig anders uit. Door een coronabesmetting heeft de aanvaller veel in moeten leveren.

Na zijn coronabesmetting kreeg Burgzorg ook nog een ontsteking aan de hartspier. Maanden stond hij aan de kant, maar inmiddels kan hij weer lachen. Burgzorg mocht 45 minuten spelen in een oefenwedstrijd tegen Guntersblum. 

"Ik ben echt moe, maar ik voel me goed en ben blij dat ik eindelijk weer kan spelen", zegt Burgzorg tegen BILD. "Op 2 maart kreeg ik Corona. Ik dacht dat ik na twee weken weer op het veld zou staan ​​en toen dit...", doelt hij op de hartspierontsteking. "Ze vertelden me dat ik heel lang niet zou kunnen spelen."

"Ik was kapot, zat thuis, was verdrietig, ik werd gek. Na twee maanden vroeg ik me af of ik ooit weer zou kunnen spelen. Donderdag kreeg ik te horen dat ik niet alleen mag trainen, maar ook mag spelen. Ik ben zo blij, voetbal is alles voor mij, het is mijn hele leven", zegt Burgzorg. "Ik heb nog veel in te halen en moet hard werken, maar zal klaar zijn voor de eerste wedstrijd in de competitie."

Burgzorg maakte een half jaar geleden de overstap van Heracles naar Mainz. Hij werd eerst gehuurd, de koopoptie bedraagt ongeveer twee miljoen euro. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast