'Cambuur wil keeper met kleurrijk cv halen, onderhandelingen met Everton wachten'

'Cambuur wil keeper met kleurrijk cv halen, onderhandelingen met Everton wachten'

03-07-2022 22:39
14

SC Cambuur wil een doelman met een rijk cv binnenhalen. De club wil João Virgínia volgens Voetbal International naar Leeuwarden halen. De 22-jarige Portugees staat onder contract bij Everton en speelde eerder al voor Sporting Portugal, Reading, Arsenal en Benfica.

Dat Cambuur zoekt naar nieuwe keepers, werd eerder op zondag al duidelijk. De club maakte toen bekend dat Robbin Ruiter een trainingsstage gaat volgen. Nu weet VI dat Cambuur zijn pijlen richt op Virgínia, die nog tot medio 2024 onder contract staat in Liverpool. Het is niet duidelijk of Cambuur inzet op een koop-of huurdeal.

Virgínia werd als tiener een grote toekomst voorspeld, maar de doelman uit Faro wacht nog altijd op zijn echte doorbraak. Bij Everton speelde hij een handjevol duels in de hoofdmacht, terwijl Virgínia ook bij zijn andere clubs nooit wist uit te groeien tot eerste doelman.

Als Virgínia kiest voor een move naar Cambuur, dan hoeft hij zijn debuut op de Nederlandse velden niet meer te maken. Afgelopen seizoen stond de jeugdinternational namelijk onder de lat in de Johan Cruijff Arena. Toen speelde Sporting Portugal met een B-team tegen Ajax in het laatste groepsduel van de Champions League.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie