'Clubloze Ruiter gaat na Ajax en FC Utrecht nu bij Cambuur trainen'

'Clubloze Ruiter gaat na Ajax en FC Utrecht nu bij Cambuur trainen'

03-07-2022 14:55 Laatste update: 15:54
51

Vorig seizoen stond Robbin Ruiter al op het trainingsveld bij Willem II, Ajax en FC Utrecht, nu gaat de 35-jarige doelman op 'trainingsstage' bij SC Cambuur. Dat maakt de club uit Leeuwarden zondag bekend.

Cambuur kampt momenteel met een keepersprobleem. Het inmiddels afgelopen contract van Sonny Stevens is nog altijd niet verlengd, terwijl doelman Pieter Bos onverwacht moest stoppen met zijn loopbaan. Brett Minnema (20) is daardoor de enige doelman die nu onder contract staat bij Cambuur. De Friezen hebben Ruiter gevonden als oplossing.

De ervaren goalie zal voor een onbepaalde tijd gaan meetrainen bij Cambuur. De nummer negen van de Eredivisie kan daardoor in ieder geval normale oefensessies afwerken. Cambuur rept niet over een mogelijk contract voor Ruiter, maar dat het om een 'trainingsstage' gaat, zegt genoeg.

Ruiter is sinds het begin van dit kalenderjaar clubloos, nadat zijn contract werd ontbonden bij Willem II. Enkele maanden geleden mocht de geboren Amsterdammer even hopen op een contract bij Ajax, maar de Amsterdammers kozen uiteindelijk voor Przemyslaw Tyton als extra keeper. Ruiter heeft vorig seizoen ook meegetraind met het beloftenelftal van zijn oude club Utrecht.