'Grote slag voor Ten Hag: Eriksen kiest voor Manchester United'

'Grote slag voor Ten Hag: Eriksen kiest voor Manchester United'

4 juli - 13:08 Laatste update: 13:17
180

Manchester United lijkt de eerste zomerversterking spoedig over de streep te trekken. Christian Eriksen heeft volgens The Athletic een mondeling akkoord bereikt met de club van manager Erik ten Hag.

Eriksen heeft zijn jawoord gegeven aan United, dat nu kan doorpakken. In Manchester ligt een driejarig contract klaar voor de dertigjarige Deen. Hij nam na zijn transfervrije vertrek bij Brentford, waar hij een half jaar speelde, uitgebreid de tijd om zijn opties af te wegen. Het verhaal van Ten Hag en co. lijkt nu de doorslag te hebben gegeven.

Manchester United heeft van Eriksen te horen gekregen dat hij graag op Old Trafford wil spelen. Als het papierwerk op orde is, ondergaat hij een medische keuring. Door zijn hartaanval van ruim een jaar geleden neemt dat volgens Engelse media wat meer tijd in beslag dan gebruikelijk.

Eriksen doorliep de jeugdopleiding van Ajax, beleefde zijn grote doorbraak bij Ajax en kwam tussen 2013 en 2020 uit voor Tottenham Hotspur. Daar maakte hij 51 goals in 226 competitiewedstrijden. Daarna speelde hij voor Internazionale, waarmee hij in 2021 kampioen werd. Door zijn inwendige defibrillator mocht Eriksen niet meer in Italië voetballen.

Manchester United hoopt ook de komst van Tyrell Malacia snel af te ronden. De linksback komt over van Feyenoord en tekent voor vier seizoenen. Maandagochtend meldde hij zich al op Carrington voor de medische keuring.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast