'Done deal: Sinisterra naar Leeds United, recordbedrag voor Feyenoord'

'Done deal: Sinisterra naar Leeds United, recordbedrag voor Feyenoord'

04-07-2022 13:30 Laatste update: 13:41
296

De kogel is door de kerk, meldt het Algemeen Dagblad: Feyenoord verkoopt Luis Sinisterra voor maximaal 25 miljoen euro aan Leeds United. Met dat bedrag wordt de Colombiaan de duurste vertrekker in de clubgeschiedenis.

Leeds United betaalt in eerste instantie 21 miljoen euro aan Feyenoord. Door bonussen kan het bedrag oplopen tot 25 miljoen, aldus het AD. Het transferrecord in Rotterdam was jarenlang in handen van Dirk Kuyt, die in 2006 voor achttien miljoen euro naar Liverpool ging.

De concrete belangstelling van Leeds - en Everton - voor Sinisterra lekte maandag uit via De Telegraaf. Op dat moment was de transfer al in een zeer vergevord stadium, blijkt nu. De Colombiaan is persoonlijk ook al akkoord en verhuist op korte termijn naar Engeland.

Feyenoord pikte Sinisterra vier jaar geleden op in Colombia. Hij speelde 113 wedstrijden voor de Rotterdammers en daar zal het bij blijven. Vorig seizoen speelde de 23-jarige aanvaller zich definitief in de kijker van Europese clubs door zijn elf goals in de Conference League.

Maandag ontbrak Sinisterra al op de training van Feyenoord, vlak voor vertrek naar het trainingskamp in het Oostenrijkse Saalfelden. Leeds, dat op zoek is naar een opvolger van sterspeler Raphinha, had ook interesse in PSV'er Cody Gakpo.