Duurste transfer tussen twee Portugese clubs een feit: Porto haalt Carmo binnen

Duurste transfer tussen twee Portugese clubs een feit: Porto haalt Carmo binnen

6 juli - 00:03 Laatste update: 00:07
4

SC Braga en FC Porto hebben dinsdagavond de duurste transfer tussen twee Portugese clubs ooit beklonken. David Carmo maakt voor minstens twintig miljoen euro de overstap naar Porto, maken de clubs via de officiële kanalen bekend. 

Via bonussen kan de transfersom oplopen tot 22,5 miljoen euro. De pas 22-jarige Carmo genoot zijn jeugdopleiding bij Benfica en kwam in 2016 bij het O17-elftal van Braga terecht. In 2020 maakte de verdediger de stap naar het eerste elftal van Braga. Eind vorig jaar stond de speler lange tijd buiten de lijnen vanwege een enkelbreuk, maar het afgelopen seizoen wist de speler wel tot elf optredens in de Portugese competitie en vijf duels in de Europa League te komen. 

Carmo tekent een vijfjarig contract bij Porto. Braga eindigde het seizoen als vierde in de Portugese competitie, Porto werd landskampioen met zes punten voorsprong op rivaal Sporting Portugal. Verder maakte de topclub bekend dat de aankoopoptie op Stephen Eustáquio wordt toegelicht. De middenvelder werd al een seizoen gehuurd van Paços de Ferreira en zal ongeveer drieënhalf miljoen euro kosten. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s