FC Twente bouwt af met aantal huurlingen: dit seizoen maximaal drie

FC Twente bouwt af met aantal huurlingen: dit seizoen maximaal drie

6 juli - 07:28
26

FC Twente had twee seizoenen geleden en vorig seizoen veel huurlingen nodig om een sterk elftal op poten te zetten, maar bouwt steeds meer af. Deze zomer is alleen Manfred Ugalde (Lommel SK) geen contractspeler. Een positief signaal, zegt technisch directeur Jan Streuer.

Twente kon voorheen niet anders en huurde spelers als Vaclav Cerny, Danilo, Luka Ilic, Tyronne Ebuehi, Kik Pierie, Dimitrios Limnios en Michel Vlap. Laatstgenoemde speler werd deze week voor om en nabij de twee miljoen euro gekocht van Anderlecht.

Twente leeft weer, maar Streuer waakt wel ergens voor. "Natuurlijk moeten we proberen meer eigen spelers te krijgen, omdat we dan weer waarde op het veld creëren. Maar het mag niet ten koste gaan van de kwaliteit. Ik heb liever extra kwaliteit van een gehuurde speler dan een eigen speler met gemiddelde kwaliteit", vertelt Streuer aan TC/Tubantia.

"Ik denk dat voor veel clubs huren een oplossing is en dat blijft voorlopig ook zo door de financiële omstandigheden na corona. Of ze moeten regels maken dat je maar een beperkt aantal huurlingen mag hebben. Dat zou wel beter zijn", zegt Streuer, die dit seizoen op maximaal drie huurlingen hoopt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s