KNVB schorst Beugelsdijk voor drie duels (twee voorwaardelijk) na online gokken

KNVB schorst Beugelsdijk voor drie duels (twee voorwaardelijk) na online gokken

6 juli - 12:57 Laatste update: 16:15
94

Tom Beugelsdijk heeft van de KNVB een schorsing gekregen van vijf wedstrijden, waarvan twee voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. De verdediger van Sparta heeft online gegokt op wedstrijden waarin hij zelf deelnam.

De KNVB maakt woensdag de schorsing van Beugelsdijk bekend. Hij werd verdacht van matchfixing, maar daar is geen bewijs voor gevonden. De KNVB heeft Beugelsdijk wel geschorst. Het gaat om wedstrijden uit de seizoenen 2013/2014 tot en met 2020/2021. 'Wedstrijden in competities waarin hij als speler van ADO Den Haag dan wel Sparta heeft deelgenomen, te weten wedstrijden in de Eredivisie, TOTO KNVB beker en/of Supercup', meldt de KNVB.

De KNVB noemt de Eredivisie-wedstrijd FC Groningen - ADO Den Haag van 17 maart 2019. Beugelsdijk stond onder contract bij ADO, maar maakte geen onderdeel uit van de wedstrijdselectie. 'De reglementen in het betaald voetbal stellen het wedden op wedstrijden in 'eigen' competities expliciet strafbaar, om de integriteit van het voetbal te bewaken, maar ook om de schijn van beïnvloeding, partijdigheid en vooringenomenheid te voorkomen.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Podimo en Apple Podcast.