PEC legt 'bak aan ervaring' vast met 30-jarige spits: 'Normaal niet haalbaar'

PEC legt 'bak aan ervaring' vast met 30-jarige spits: 'Normaal niet haalbaar'

6 juli - 13:28
49

PEC Zwolle heeft met Apostolos Vellios 'een bak aan ervaring' in huis gehaald. De club neemt de dertigjarige spits over van PAS Lamia uit Griekenland. Vellios tekent voor één jaar, met een optie voor een tweede jaar.

Vellios speelde in zijn carrière voor onder meer Everton, Lierse en Nottingham Forest. PEC liegt niet als het stelt dat Vellios 'een bak aan ervaring' heeft. "We zochten in de selectie nog naar een ervaren aanvaller. Apostolos heeft veel ervaring op de Europese velden, is international van Griekenland geweest en is hongerig naar een nieuw avontuur en doelpunten maken. Normaliter zou een speler van dit kaliber niet haalbaar zijn voor ons, maar Apostolos heeft duidelijk gemaakt dat de financiën voor hem niet leidend zijn, maar enkel uitzicht op speeltijd. Die drive siert hem enorm", zegt technisch directeur Marcel Boudesteyn van PEC op de clubsite.

"Ik heb heel bewust voor PEC Zwolle gekozen en dit is waarom. De club heeft een manier van spelen die goed past bij mijn opvatting van het spel", zegt Vellios. "Ik heb veel beelden bekeken van de ploeg van vorig seizoen, maar ook van eerdere jaren. Wat mij opviel was dat het team altijd en zo snel mogelijk naar voren wil. Ik ben een type speler die medespelers vrij kan zetten, maar ook zelf graag de trekker overhaalt. De Nederlandse competitie is natuurlijk wel helemaal nieuw voor me, maar op basis van wat ik heb gehoord en gezien verwacht ik er veel van. Ik hoop snel kennis te maken met de supporters in het stadion en kan dan ook niet wachten tot dat moment daar is."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Podimo en Apple Podcast.