'We weten dat De Jong aanbiedingen heeft, maar we willen hem niet verkopen'

'We weten dat De Jong aanbiedingen heeft, maar we willen hem niet verkopen'

6 juli - 13:40 Laatste update: 18:41
64

Het is nog maar de vraag of Frenkie de Jong daadwerkelijk naar Manchester United gaat. FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta heeft woensdag op een persconferentie een duidelijk signaal afgegeven. 

Barcelona kan De Jong voor minimaal 65 miljoen euro verkopen aan Manchester United. De kans is groot dat de middenvelder in Catalonië blijft. "Hij is een speler van Barcelona en als we het niet nodig hebben, zullen we hem niet verkopen. Wij willen hem niet verkopen", zegt Laporta tijdens de presentatie van aanwinst Franck Kessié. "We weten dat hij aanbiedingen heeft, maar op dit moment zullen we hem niet verkopen."

Manchester United is achter de schermen bezig met De Jong, maar ondertussen rijst ook de vraag of de speler wel trek heeft in een Engels avontuur. Tijdens de afgelopen interlandperiode heeft De Jong gezegd liever bij Barcelona te blijven.

Laporta stelt dat Barcelona alles in het werk stelt om de selectie gericht te versterken. "De technische afdeling is druk bezig met het inwilligen van de verzoeken van de trainer. Maar ik ga niet zeggen hoeveel transfers we zullen doen. We zullen ons gericht versterken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Podimo en Apple Podcast.