Spoedig meer kapitaal voor FC Barcelona: 'Dan dezelfde mogelijkheden als topclubs'

Spoedig meer kapitaal voor FC Barcelona: 'Dan dezelfde mogelijkheden als topclubs'

6 juli - 15:00
18

FC Barcelona is financieel nog niet zover dat het grote bedragen kan betalen voor spelers, vertelt voorzitter Joan Laporta. De club hoopt binnenkort wel de transfermarkt op te gaan. 

"Op dit moment kunnen we nog niemand vastleggen", vertelt Laporta op een persconferentie. "We zijn in gesprek met spelers waarin we geïnteresseerd zijn en die op ons willen wachten. We hebben ook geen haast, al is het ook niet zo dat we heel lang kunnen wachten. De spelers hebben begrip voor de situaie."

Barcelona hoopt spoedig meer kapitaal los te maken waardoor het meer kan. "Dan hebben we dezelfde mogelijkheden als de andere Europese topclubs. Het zal dan makkelijker worden voor ons. Dat was vorig jaar ook zo", zegt Laporta.

Het verhaal gaat dat Laporta gesproken heeft met Jorge Mendes, de zaakwaarnemer van Cristiano Ronaldo. De Portugees wil weg bij Manchester United. Laporta wilde van dat verhaal niets weten. "Laat me niet over andere spelers praten, ik ga het niet doen. Het heeft helemaal geen voordeel voor Barcelona. We moeten de spelers respecteren die ergens anders onder contract staan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Podimo en Apple Podcast.