NEC neemt Verdonk definitief over en legt hem voor twee jaar vast

NEC neemt Verdonk definitief over en legt hem voor twee jaar vast

06-07-2022 17:38 Laatste update: 18:09
17

NEC Nijmegen heeft Calvin Verdonk later weten vast te leggen. Het jeugdproduct van Feyenoord speelde het afgelopen seizoen al op huurbasis voor de Nijmegenaren, maar wordt nu transfervrij overgenomen en tekent een tweejarig contract. De club hoopt ook Mikkel Duelund nog een seizoen te kunnen huren. 

Dat laat NEC via de officiële kanalen weten. Verdonk maakte in 2013 de overstap van de jeugdopleiding van Feyenoord naar het O17-elftal. Na uitleenbeurten aan PEC Zwolle, NEC en FC Twente verliet de linksback de Nederlandse velden en arriveerde hij in 2020 bij het Portugese Famaliçao. Het vorige seizoen huurde NEC de Nederlander al van de Portugese club, maar Verdonk loopt uit zijn contract in Portugal en keert definitief terug naar Nederland. 

NEC hoopt ook Duelund nog een seizoen te lenen. Het afgelopen seizoen werd de speler al gehuurd van Dynamo Kiev en sinds de FIFA-regeling kan de Deen daar een seizoen aan bijplakken. Technisch directeur Ted van Leeuwen is blij dat Verdonk voor een langer verblijf bij NEC kiest en hoopt Duelund langer te kunnen strikken. "In beide gevallen een goede zaak voor N.E.C. De kans om een speler als Verdonk transfervrij over te nemen, mag je niet laten schieten. Met Mikkel Duelund zetten we in op een overeenkomst, waarbij hij zonder kosten geleend wordt van Dynamo Kiev", besluit Van Leeuwen op de clubwebsite.