'Naar Ajax en PSV kijken heeft geen zin, zij kopen in een andere categorie'

'Naar Ajax en PSV kijken heeft geen zin, zij kopen in een andere categorie'

6 juli - 18:40
137

Orkun Kökcü maakt zich niet druk over de tot dusver rustige transferzomer bij Feyenoord. De middenvelder erkent dat concurrenten Ajax en PSV wel slagvaardig zijn, al is hij van mening dat de Rotterdammers daar niet mee bezig moeten zijn.

Ajax presenteert op korte termijn Steven Bergwijn en Owen Wijndal, terwijl PSV zich deze week verzekerd heeft van de komst van Luuk de Jong en Guus Til. Bij Feyenoord wordt de kas gespekt door de uitgaande transfers van Tyrell Malacia en Luis Sinisterra, al komt daar vooralsnog geen kwaliteit voor terug. "Waarom zou ik me druk maken?", maakt Kökcü duidelijk op het trainingskamp in Oostenrijk, geciteerd door Voetbal International

"Vorig jaar duurde alles ook wat langer bij Feyenoord. Toen haalden we Gernot Trauner en Fredrik Aursnes ook laat binnen. Nu zijn we met z'n allen een jaar verder, dus op een hoger niveau." Kökcü vertelt dat hij tijdens zijn vakantie met Arne Slot over de invulling van de selectie heeft gesproken. "Wat kan en moet beter? Hij wil me nog belangrijker maken in het team. Het komt erop neer dat de jongens van vorig jaar het moeten gaan doen en dat we het kunnen, hebben we bewezen."

De foucus moet in ieder geval op Feyenoord liggen, benadrukt de Turks international. "Naar Ajax en PSV kijken heeft geen zin. Zij kopen in een andere categorie, maar wij hebben laten zien dat we desondanks lang kunnen meedoen met clubs. Dat zijn we dit jaar weer van plan en we zijn overtuigd dat het kan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Apple Podcast en Podimo.