Beugelsdijk moet vertrekken: 'Hij zal ergens anders zijn toekomst moeten zoeken'

Beugelsdijk moet vertrekken: 'Hij zal ergens anders zijn toekomst moeten zoeken'

6 juli - 20:15
70

Gerard Nijkamp, technisch directeur van Sparta Rotterdam, heeft zich uitgelaten over de schorsing van Tom Beugelsdijk. De verdediger is voor vijf wedstrijden, waarvan twee voorwaardelijk, geschorst wegens gokken op duels waaraan hij zelf deelnam.

De KNVB maakte de schorsing woensdagmiddag bekend. "Er is eindelijk duidelijkheid voor Tom, ik gun hem dat hij verder kan met zijn carrière", reageert Nijkamp tegenover RTV Rijnmond. "Er is veel over gezegd, we hebben allemaal een mening, maar dat laat ik daar." Waar er voor Beugelsdijk duidelijkheid kwam vanuit de KNVB, heerst er onduidelijkheid over zijn toekomst. Bij Sparta is geen toekomst meer voor hem. 

Meetrainen mag Beugelsijk nog wel, tot hij een nieuwe club heeft gevonden. "Ik vind dat Sparta-waardig, om hem dat aan te bieden", aldus Nijkamp. Dat de verdediger mag uitkijken naar een nieuwe werkgever, heeft volgens de technisch directeur niets te maken met zijn gokrel, maar uitsluitend met sportieve aspecten. "We hebben die twee posities achterin dubbelbezet. Hij zal ergens anders zijn toekomst moeten zoeken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast