Verbeek duidelijk: 'Veertig jaar lang KNVB-agenda moeten volgen, geen zin meer in'

Verbeek duidelijk: 'Veertig jaar lang KNVB-agenda moeten volgen, geen zin meer in'

6 juli - 22:34
68

Gertjan Verbeek is niet van plan om ooit nog als trainer aan de slag te gaan in Nederland. De 59-jarige coach heeft er 'geen zin' meer in om voor de groep te staan in zijn thuisland. Een buitenlands avontuur sluit Verbeek echter niet helemaal uit. 

Verbeek fungeerde vorige week als gelegenheidscoach, toen de regioselectie van Manderveen een oefenduel met Heracles Almelo speelde. De geboren Deventenaar zag een job bij de sparringpartner ook niet zitten deze zomer, zegt hij tegen Voetbal International. "Zij weten dat ik niet meer wil. Veertig jaar lang heb ik de agenda van de KNVB moeten volgen. Heb ik geen zin meer an", is Verbeek duidelijk.

"Ik heb een dochter van vijf en genoeg andere hobby's. Hooguit sta ik nog open voor iets in het buitenland. Een mooi avontuur voor het gezin", gaat hij verder. "Indonesië, Amerika. Ergens bondscoach worden, misschien. Maar in Nederland wil ik geen functie meer."

In Nederland was Verbeek onder meer trainer bij sc Heerenveen, Feyenoord, AZ en FC Twente. Vorig seizoen ging hij aan de slag bij Almere City, maar die samenwerking verliep niet zoals beide partijen hadden gehoopt. Eind november stond Verbeek al op straat.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast