Schreuder verwacht nog wel even nodig te hebben bij PEC Zwolle

Schreuder verwacht nog wel even nodig te hebben bij PEC Zwolle

07-07-2022 10:30
12 Reacties

Tim van Duijn

Dick Schreuder verwacht nog wel wat weken nodig te hebben voor de spelers van PEC Zwolle zijn visie volledig geabsorbeerd hebben. Dat vertelde hij woensdagavond na de oefennederlaag tegen VV Katwijk. Schreuder heeft veel nieuwe gezichten in zijn ploeg waardoor hij min of meer van vooraf aan moet beginnen.

PEC moet nog even op gang komen in de voorbereiding. Het verloor afgelopen weekend met 3-1 van AZ en ging woensdag ook onderuit bij Katwijk, de oude ploeg van Schreuder: 2-1. Er is dus nog genoeg werk aan de winkel, maar het resultaat is in de voorbereiding niet heilig. Schreuder kijkt ook naar andere dingen.

PEC kwam vooral in de eerste helft slecht voor de dag in Katwijk. De 2-0 achterstand was dan ook niet meer dan terecht. In de tweede helft kregen vooral jeugdspelers de kans van Schreuder. "Het was een matige wedstrijd van onze kant. We zitten midden in week twee en hebben vanmiddag nog getraind", vertelt Schreuder. "We hebben een lange busreis gehad, maar dat is allemaal bewust gedaan omdat dat goed voor ze is. En spelen op kunstgras, waar we meer mee te maken zullen krijgen, tegen een sterke en fysieke ploeg. Voor iedereen is het goed, zeker voor de jonge spelers in onze selectie. Natuurlijk wil je altijd winnen, maar het gaat ook om een stukje fitheid en dingen ervaren."

De selectie die Schreuder het afgelopen half jaar tot zijn beschikking heeft gehad is er grotendeels niet meer. En dus zal de Barnevelder opnieuw moeten beginnen om zijn speelstijl over te brengen op de groep. Eigenlijk zonde, omdat PEC na de komst van Schreuder als een trein begon te draaien en opstond uit de dood. Het bleek net niet genoeg. "Er zijn veel wisselingen geweest. We zijn veertien spelers kwijtgeraakt en hebben veel nieuwe verwelkomd."

"Ik kwam bij PEC middenin het seizoen. Het heeft toch meerdere weken geduurd om mijn manier van spelen erin te krijgen. Die tijd heb je echt nodig en ik denk dat we nu nog wel wat langer nodig zullen hebben om het echt goed uit te kunnen voeren. Je weet dat als je degradeert, er veel spelers kunnen vertrekken. En kijk naar Daishawn Redan, Mees de Wit en Kenneth Paal. Het is ook weer mooi om te zien. Ik gun ze het beste."

Op de achtergrond werkt Schreuder samen met technisch directeur Marcel Boudesteyn aan het versterken van de selectie. Mogelijk dat er nog iets bijkomt in Zwolle. "Ik hoop altijd op versterkingen, dat wil iedere trainer. We moeten wel kijken naar wat realistisch is en daar zullen we de tijd voor nemen. Hier en daar hopen we nog iets te doen, maar dat hangt ook af van het budget."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie