Jonker vol lof: Eén van de meest onderschatte trainers van Nederland

Jonker vol lof: "Eén van de meest onderschatte trainers van Nederland"

7 juli - 07:32
39

Henk de Jong dwingt bewondering af bij Andries Jonker. De Amsterdammer zou graag eens een kijkje in de keuken nemen bij de trainer van SC Cambuur.

Jonker zit zonder werk na zijn vertrek bij Telstar. "Ik heb meer tijd voor familie, ik kijk veel sport. En wat ik eigenlijk nog wil doen, maar wat er nooit van is gekomen, bij andere trainers kijken. Ik zou graag eens langsgaan bij Henk de Jong, een van de meest onderschatte trainers van Nederland", vertelt Jonker aan de NOS.

"De makkelijkste duels uit mijn loopbaan waren die als interim-trainer van Bayern. Daar heb je altijd tien of elf betere spelers dan je tegenstander. Met Cambuur is dat een ander verhaal. En De Jong speelt altijd goed voetbal. Hoe doet hij dat?"

Jonker was de laatste drie jaar werkzaam bij Telstar, maar koos aan het einde van het seizoen voor een vertrek. "Dat doet pijn, want ik had graag doorgewild. Maar als je budget op 1 juli 2022 hetzelfde is als op 1 juli 2019, met de wetenschap dat 't het laagste budget is van heel de eerste divisie, dan schiet het niet op."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast