'PSV heeft een bekendere naam, maar Freiburg een hele grote club'

'PSV heeft een bekendere naam, maar Freiburg een hele grote club'

07-07-2022 15:56
24

Ritsu Doan is gelukkig met zijn transfer naar het Duitse SC Freiburg. PSV en de Bundesliga-club maakten deze week de miljoenendeal officieel. 

Na drie seizoenen PSV heeft Doan de deur achter zich dichtgetrokken in Eindhoven. "PSV heeft natuurlijk de bekendere naam, maar vanuit mijn perspectief is Freiburg een grote club in de Bundesliga. Het heeft zich gekwalificeerd voor de Europa League en de finale van de Duitse beker gehaald", vertelt Doan aan Kicker.  "Dit is een club die zich ieder jaar ontwikkelt. Er zijn geen gekke ups en downs zoals bij sommige andere clubs. Dat is een heel, heel goed teken voor mij."

Doan heeft meerdere gesprekken gevoerd met Christian Streich, de trainer van Freiburg. "De filosofie is vergelijkbaar met die van Roger Schmidt bij PSV. Ik kan me daar heel goed in vinden en als we de bal hebben, kan en moet ik me vrijspelen en niet vasthouden aan de rechtervleugel. Creatief zijn, in het midden spelen en soms naar links gaan."

Doan werd door PSV al verhuurd aan Arminia Bielefeld en is dus bekend met de Bundesliga. "De competitie is sterker dan de Eredivisie, daar bestaat geen twijfel over. Daarom wilde ik zo graag terug. Ik was toen graag bij Arminia gebleven, maar de club had het geld niet om mij van PSV te kopen."