'Er wordt veel vaker gezegd dat bij PSV alles nieuw is, maar is bij Ajax ook zo'

7 juli om 18:03
Laatste update: 7 juli om 18:20

Aad de Mos verwacht een bijzonder competitieverloop. Of Ajax of PSV in het voordeel is, durft hij op dit moment nog niet te zeggen. De Mos wijst ook naar het tussentijdse WK in Qatar, waar clubs zich tegen moeten wapenen.

Wederom worden Ajax en PSV als grootste kanshebbers gezien voor de landstitel. De Mos durft nog geen favoriet aan te wijzen. "Wie er kampioen gaat worden is nu moeilijk te zeggen", vertelt hij voor de camera van VoetbalPrimeur. "Het heeft ook deels te maken met hoe snel het allemaal in elkaar past. Er wordt veel vaker gezegd dat bij PSV alles nieuw is, maar dat is bij Ajax ook zo."

Ajax en PSV hebben met respectievelijk Alfred Schreuder en Ruud van Nistelrooij een nieuwe trainer en ook op directieniveau is er bij beide clubs iets veranderd. "Wie heeft het snelste de boel bij elkaar? Zijn er wel of geen blessures? Je gaat een andere competitie krijgen, dus je zult een brede selectie moeten hebben omdat de competitie in elkaar geduwd wordt."
Tekst gaat verder onder de video

"Op 21 november begint het WK alweer, dus ligt de competitie stil. De clubs gaan veel wedstrijden spelen, dat betekent dat je een voordeel hebt als de posities dubbel bezet zijn. PSV werkt daar naartoe, merk ik. Ik verheug me op 30 juli: de Johan Cruijff Schaal. Dan gaan we het zien, al zegt dat nog niets. PSV won vorig jaar makkelijk, maar kreeg daarna een 5-0 pak slaag. Het is nog even afwachten. Tegen die tijd kom je maar terug voor een conclusie."