Update: bij PSV en Ajax genoemde Souza vertrekt definitief naar Spanje

8 juli om 19:10
Laatste update: 8 juli om 19:04

De volgende club van voormalig PSV-target Vinícius Souza lijkt bekend. De 23-jarige middenvelder staat op het punt een contract te tekenen bij het Spaanse Espanyol

Dat melden Spaanse media en transferexpert Fabrizio Romano. Souza was wekenlang een onderwerp van gesprek in Eindhoven en ook Ajax leek naar de Braziliaan te hengelen. Souza stond onder contract bij het Belgische Lommel SK en kwam het afgelopen seizoen als huurling uit voor KV Mechelen. Souza werd vanaf het Braziliaanse Flamengo naar Europa gehaald door de City Football Group.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Espanyol

  • logo

    FC Cartagena

De speler zou al in Spanje aanwezig zijn om zijn contract te tekenen. De Braziliaan speelde het afgelopen seizoen 35 duels voor Mechelen. Daarin wist hij twee keer te scoren en gaf hij één assist. Het Eindhovens Dagblad wist woensdag al te melden dat PSV afzag van de Braziliaan en dat zijn volgende club waarschijnlijk deze week nog bekend zou worden. Espanyol werd het afgelopen seizoen veertiende in de Primera División.

Update: De transfer van Souza, die ook in beeld was bij PSV, is inmiddels helemaal rond. De middenvelder wordt door de City Football Group via Lommel SK verhuurd aan Espanyol. Souza werd een maand geleden sterk gelinkt aan PSV, terwijl Ajax ook genoemd werd als geïnteresseerde club. Van een stap naar Nederland kwam het uiteindelijk niet meer.