Poule des doods opent met negen goals: Spanje en Duitsland direct in vorm

08-07-2022 22:51
22

Spanje en Duitsland leiden de dans in de op papier zwaarste groep van het EK Vrouwen. Beide titelfavorieten maakten indruk en openden vrijdag met ruime zeges, op respectievelijk Finland en Denemarken.

Duitsland-Denemarken 4-0
Denemarken stond op het vorige EK nog in de finale tegen Nederland, maar werd vrijdag in het stadion van Brentford overlopen door Duitsland. Lina Magull strafte na 21 minuten getreuzel in de Deense achterhoede af en knalde de 1-0 binnen, nadat haar team al meerdere malen paal en lat had geraakt.

De Deense bondscoach Lars Søndergaard probeerde na een klein uur het tij te keren met een driedubbele wissel, maar zag zijn ploeg direct een tweede tegengoal incasseren: Magull leverde ditmaal de assist en zag haar corner binnengekopt worden door Lea Schüler. Lena Lattwein kreeg vlak voor tijd alle gelegenheid om de 3-0 binnen te schieten, Alexandra Popp zorgde met een rake kopbal voor 4-0. Kathrine Møller Kühl liep in de vierde minuut van de extra tijd nog tegen een tweede gele kaart aan.

Spanje-Finland 4-1
Spanje zag vlak voor het toernooi vedettes Jennifer Hermoso en Alexia Putellas wegvallen en stond tegen Finland al na één minuut op achterstand: Linda Sällström ontsnapte en schoof de bal in de verre hoek. Spanje bleek echter een klasse beter dan de tegenstander en herstelde de schade voor rust al. Irene Paredes en Aitana Bonmatí hadden succes met het hoofd.

Ook na rust toonde Spanje zichzelf bedreven in het nemen van spelhervattingen. Lucía García scoorde ook met een kopbal en een perfecte strafschop Mariona Caldentey was het laatste wapenfeit van de avond in Milton Keynes: 3-1 en 4-1. Dinsdag volgt een Scandinavische clash tussen Denemarken en Finland en de topper tussen Duitsland en Spanje.