FC Utrecht troeft grote clubs af met het huren van gewilde Sagnan (23)

FC Utrecht troeft grote clubs af met het huren van gewilde Sagnan (23)

09-07-2022 15:15
105

FC Utrecht gaat wederom een grote vis vangen op de transfermarkt. Het heeft met Real Sociedad overeenstemming bereikt over Modibo Sagnan. Het betreft een huurdeal.

Dat melden Mundo Deportivo, Voetbal International en het Algemeen Dagblad. Het huren van Sagnan is knap werk van technisch directeur Jordy Zuidam van Utrecht. De Franse centrale verdediger (23) heeft de nodige La Liga-ervaring in de benen en speelde een volledig seizoen op het hoogste niveau van Portugal. Dat gebeurde voor Tondela, dat hem huurde van Real Sociedad. Ook grote clubs uit Turkije zaten naar verluidt achter Sagnan aan, maar Utrecht trekt aan het langste eind. Sagnan heeft bij Real Sociedad nog een contract tot de zomer van 2024. Of Utrecht een optie tot koop heeft, is onbekend.

Sagnan is zeker geen onbekende van Utrecht. Zijn naam staat al langer op de scoutingslijstjes van Utrecht, dat al vaker pogingen gedaan heeft om Sagnan op te halen. Utrecht heeft achterin versterking nodig na het uitvallen van Tommy St. Jago en Ramon Hendriks.