Feyenoord presenteert vierde versterking en haalt Dilrosun terug naar Nederland

11 juli 2022 om 17:03
Laatste update: 11 juli 2022 om 17:29

Feyenoord heeft zijn vierde nieuwkomer voor komend seizoen binnen. Na Danilo, Mats Wieffer en Mohamed Taabouni meldt ook Javairô Dilrosun zich in De Kuip. De vleugelspeler tekent een contract tot 2026 in Rotterdam. 

Feyenoord neemt de 24-jarige vleugelaanvaller over van Hertha BSC, dat Dilrosun vorig seizoen al verhuurde aan Girondins de Bordeaux. Voor zijn Berlijnse periode speelde de enkelvoudig Oranje-international in de jeugd van Ajax en Manchester City. Dilrosun beleefde in 2018 een vliegende start in de Bundesliga en debuteerde ook als international, maar raakte later mede door blessures op het tweede plan.

Met de komst van Dilrosun heeft Feyenoord ingespeeld op het vertrek van vleugelaanvallers Luis Sinisterra en Reiss Nelson. De Colombiaan vertrok naar Leeds United en loste Dirk Kuyt af als duurste vertrekkende Feyenoorder ooit, terwijl Nelson na zijn huurperiode terugkeerde naar Arsenal.

Dilrosun zag het plan van Feyenoord meteen zitten. "Ik heb al lang contact met trainer Arne Slot", zegt de nieuwe aanwinst op de clubwebsite. "Hij wilde me er graag bij hebben, net als technisch directeur Frank Arnesen. Zij gaven me in onze gesprekken een goed gevoel. De club heeft ambitie en dat spreekt me aan. Ik wil aanvallend voetbal spelen, in een team dat vaak en lang de bal heeft. Daarom ben ik blij dat ik voor Feyenoord mag gaan spelen."

De vleugelspeler werkte maandag meteen zijn eerste groepstraining af. Dilrosun zal met rugnummer 11 gaan spelen.