'Brobbey spreekt zich uit: eerst Ajax, daarna misschien Ten Hag en United'

'Brobbey spreekt zich uit: eerst Ajax, daarna misschien Ten Hag en United'

11-07-2022 10:14
189

Manchester United lijkt voor Brian Brobbey alleen een optie te worden als de onderhandelingen tussen Ajax en RB Leipzig te lang duren. Dat meldt De Telegraaf.

Het is zo klaar als een klontje dat Brobbey naar Ajax wil. De twintigjarige spits is mondeling akkoord over een contract voor vijf seizoenen, maar de deal is nog niet afgerond. Dat heeft te maken met de vraagprijs van RB Leipzig: de Duitsers willen 25 miljoen euro zien, terwijl de Amsterdammers aan 15 miljoen euro denken.

Op de achtergrond houdt Erik ten Hag de situatie in de gaten. De manager van Manchester United heeft contact opgenomen met Brobbey, maar heel concreet is het nog niet. De wens van de spits om definitief terug te keren in Amsterdam, staat voorop. Brobbey geeft de voorkeur aan Ajax, maar heeft volgens De Telegraaf wel uitgesproken dat Man United een optie wordt als de onderhandelingen met RB Leipzig te lang duren.

Ook vanuit Engeland klonken afgelopen weekend geluiden over de kleine kans die Ten Hag en co. op dit moment maken. Brobbey's zaakwaarnemer José Fortes Rodriguez is achter de schermen hard aan het werk om de deal met Ajax alsnog mogelijk te maken.