'Alle seinen op groen: Wijndal wordt dinsdag gepresenteerd in Amsterdam'

'Alle seinen op groen: Wijndal wordt dinsdag gepresenteerd in Amsterdam'

11-07-2022 21:07 Laatste update: 21:27
128

Owen Wijndal heeft de medische keuring bij Ajax achter de rug. De deal is officieel beklonken en dinsdag wordt de linksback officieel gepresenteerd in Amsterdam, meldt De Telegraaf.

Wijndal zet zijn handtekening onder een contract tot de zomer van 2027, klinkt het. Ajax troeft Sevilla af en maakt tien miljoen euro over naar AZ. Beide clubs zijn het eens geworden over het aantal termijnen waarin het totaalbedrag betaald moet worden, waardoor alle seinen op groen staan. Wijndal was afgelopen week nog met de Alkmaarders op trainingskamp in Epe en in Griekenland voor een oefenwedstrijd tegen Olympiakos, maar kwam daar niet in actie.

Na Steven Bergwijn is Wijndal de tweede zomeraanwinst voor Ajax. De regerend landskampioen is tevens geïnteresseerd in de Portugees Francisco Conceição. Het negentienjarige talent kan Bergwijn en Wijndal volgen. Wijndal speelde sinds 2010 in de jeugdopleiding van AZ en debuteerde zeven jaar later in de hoofdmacht. In totaal kwam hij tot 142 duels in het eerste elftal, waarin hij vier keer scoorde.