'Feyenoord nog altijd in de race: Rotterdammers wachten op antwoord van Chelsea'

'Feyenoord nog altijd in de race: Rotterdammers wachten op antwoord van Chelsea'

11-07-2022 21:49 Laatste update: 12-07-2022 00:04
52

Feyenoord heeft de hoop op Ian Maatsen nog niet opgegeven. Waar onlangs bericht werd dat de Chelsea-linksback bedankt had voor een transfer naar Rotterdam-Zuid, zit de vork anders in de steel.

Maatsen wordt bij Feyenoord gezien als een geschikte opvolger van Tyrell Malacia, die naar Manchester United vertrok. De twintigjarige verdediger komt bij Chelsea in aanmerking voor een verhuur. "Ze zijn op de achtergrond nog steeds met Maatsen bezig", onthult clubwatcher Martijn Krabbendam van Voetbal International bij het ESPN-programma Voetbalpraat. "Of hij zich heeft afgemeld voor Feyenoord? Nou ja, hij moest zich gewoon melden bij Chelsea."

Wedden

Meer odds

"Hij is niet mee op trainingskamp naar Amerika, dus dat betekent dat hij mag worden verhuurd", vervolgt Krabbendam. "Of dat wederom alleen in het Championship kan, of dat het ook bij Feyenoord mag zijn? Dat zijn dingen die nu worden uitgezocht." Tegen Red Bull Salzburg werden Marcus Pedersen en Jorrit Hendrix als linksback ingezet door Arne Slot. "Hij (Hendrix, red.) is natuurlijk geen linksback voor komend seizoen. Twee linkervleugelverdedigers is wel prioriteit."

Maatsen komt oorspronkelijk uit de jeugdopleiding van Feyenoord en Sparta Rotterdam. In 2015 stapte hij over naar PSV, om drie jaar later over te stappen naar Chelsea. De afgelopen twee seizoenen werd hij al uitgeleend aan respectievelijk Charlton Athletic en Coventry City.