'Van den Boomen heeft dopingschorsing na administratieve fout van Toulouse'

'Van den Boomen heeft dopingschorsing na administratieve fout van Toulouse'

12 juli - 08:22
32

Branco van den Boomen zit momenteel een dopingschorsing uit in Frankrijk. De Nederlander van Toulouse mag een maand niet voetballen doordat hij medicijnen heeft geslikt die op de lijst van verboden middelen staan. De club speelt ook een grote rol in het verhaal, door een 'administratieve fout'.

Dat meldt L'Équipe. Van den Boomen is twee jaar geleden, vlak na zijn komst bij Toulouse, positief getest op de middelen prednison en terbutaline. Die medicijnen worden vaak gebruikt om problemen aan de luchtwegen te verhelpen. Van den Boomen lijdt dan ook aan een luchtwegaandoening. Het is volgens de dopingregels echter niet toegestaan om deze middelen zomaar te gebruiken tijdens een voetbalwedstrijd.

Toulouse heeft geprobeerd om medische toestemming te krijgen voor Van den Boomen, zodat hij de medicijnen alsnog kon gebruiken. De Ligue 1-promovendus is daar echter bij in de fout gegaan: de aanvraag is niet op tijd gedaan. Daardoor kon Van den Boomen positief testen en is hij nu geschorst.

Van den Boomen wist al twee jaar lang dat er een dopingstraf boven zijn hoofd hing. De schorsing is op 10 juni opgelegd en zal dus binnenkort aflopen. Van den Boomen heeft daardoor een deel van de voorbereiding gemist, maar bij de start van het nieuwe seizoen zal hij normaliter gewoon van de partij zijn. Vorig seizoen werd de geboren Eindhovenaar nog uitgeroepen tot de beste speler van de Ligue 2.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie