Wijndal naar Ajax: 'Ik hoop een verstandige keuze te hebben gemaakt'

Wijndal naar Ajax: 'Ik hoop een verstandige keuze te hebben gemaakt'

12-07-2022 16:03 Laatste update: 16:10
69

Owen Wijndal heeft dinsdag officieel afscheid genomen van AZ. De linksback en aanvoerder verlaat de Alkmaarse club na twaalf seizoenen voor Ajax, dat tien miljoen euro voor hem betaald.

Wijndal speelde in februari 2017 zijn eerste wedstrijd voor AZ en werd met zeventien jaar en 68 dagen de jongste AZ-debutant ooit. Na 142 officiële duels slaat hij zijn vleugels uit. De elfvoudig Oranje-international heeft voor vijf seizoenen in Amsterdam getekend. "Ik heb een fantastische tijd gehad bij AZ", laat hij weten.

Wedden

Meer odds

"De mensen maken voor mij de club. En dankzij de vele prettige medespelers, trainers en andere collega's bij AZ, kijk ik terug op een heel mooie periode in mijn leven. Ik heb hier vrienden voor het leven gemaakt. De tijd bij AZ heeft mij niet alleen als voetballer, maar ook als mens gevormd."

"Het afscheid nemen valt dan ook best zwaar. Maar als topsporter jaag ik mijn ambities na om alles uit mijn carrière te halen", aldus Wijndal. "Bij Ajax krijg ik de kans om Champions League te spelen. En ook met het oog op het WK hoop ik een verstandige keuze te hebben gemaakt."

Max Huiberts, directeur voetbalzaken van AZ, noemt Wijndal 'een professional en bovenal een heel prettig mens met een sterk karakter'. "We kenden de ambities van Owen en hadden er ook niet van opgekeken als hij vorig jaar al een stap zou maken."