Vilhena ziet optie tot koop gelicht worden, Feyenoord krijgt opleidingsvergoeding

Vilhena ziet optie tot koop gelicht worden, Feyenoord krijgt opleidingsvergoeding

12-07-2022 17:52
59

Tonny Vilhena keert definitief niet meer terug naar Rusland. Het Spaanse Espanyol heeft besloten om de 27-jarige middenvelder annex linksbuiten definitief over te nemen.

Vilhena vertrok afgelopen winter op huurbasis bij Krasnodar. Dat was nog voordat het Russische voetbal te maken kreeg met sancties door de oorlog in Oekraïne. Bij Espanyol wist de Nederlander een belangrijke rol te grijpen. Dat heeft de nummer veertien van Spanje ertoe doen besluiten om Vilhena definitief in te lijven.

Krasnodar maakt op Telegram melding van de afgeronde transfer. De Russische club is enkele weken na de invasie in Oekraïne voor het laatst actief geweest op zijn clubwebsite en andere social media. Espanyol heeft nog geen melding gemaakt van de definitieve komst van Vilhena, maar de verwachting is dat daar snel verandering in komt.

Het is niet bekend of Feyenoord nog recht heeft op een deel van de transfersom door een doorverkooppercentage. De Rotterdammers zullen in ieder geval een opleidingsvergoeding ontvangen door de transfer van Vilhena. Drie jaar geleden kreeg Feyenoord al negen miljoen euro voor de Oranje-international.