Tweede kwartfinalist bekend: Duitse degelijkheid verslaat Spaans combinatievoetbal

12 juli 2022 om 22:48

De tweede kwartfinalist op het EK voor vrouwen is bekend: na Engeland meldt ook Duitsland zich bij de laatste acht. De Duitse vrouwen hadden het bepaald niet makkelijk tegen Spanje, maar bleven op wilskracht overeind tegen de beter voetballende tegenstander.

Duitsland-Spanje 2-0
Beide favorieten hadden indruk gemaakt in hun openingswedstrijd, al had Spanje tegen Finland wel in minuut 1 al een doelpunt geïncasseerd. La Roja liep dinsdagavond al na drie minuten achter de feiten aan. Keepster Sandra Paños leverde de bal zomaar in bij Klara Bühl, die het foutje genadeloos afstrafte: 1-0.

Spanje nam het heft in handen, had vrijwel voortdurende de bal, maar beet zicht stuk op de Duitse degelijkheid. Ook de tweede inzet tussen de palen leverde een treffer op: Alexandra Popp kopte uit een hoekschop van Felicitas Rauch de 2-0 binnen. Het ijskoude Duitsland bezweek niet onder de Spaanse druk en leek tien minuten voor tijd zelfs een derde treffer te maken. Tabea Waßmuth werd echter teruggefloten wegens buitenspel.

Denemarken-Finland 1-0
Desondanks is Duitsland op onderling resultaat al door en moeten Denemarken en Spanje vechten om de tweede plek in de poule. De Deense vrouwen boekten eerder op de avond een benauwde zege op Finland. Keepster Tinja-Riikka Korpela verijdelde de grootste kans voor Nadia Nadim en Finland hield ruim zeventig minuten stand. In de slotfase sloeg de verliezend finalist van de vorige editie echter alsnog toe. Stine Ballisager Pedersen trof de lat en sterspeelster Pernille Harder gaf het laatste tikje. Denemarken en Spanje treffen elkaar zaterdag in het stadion van Brentford.