'40 plus 50 miljoen euro: Chelsea gaat Koulibaly overnemen van Napoli'

'40 plus 50 miljoen euro: Chelsea gaat Koulibaly overnemen van Napoli'

12-07-2022 23:32
16

De ontwikkelingen rondom Kalidou Koulibaly volgen elkaar in rap tempo op. De Senegalese stopper is dichtbij een persoonlijk akkoord met Chelsea en een overeenstemming tussen de clubs is een kwestie van tijd.

Koulibaly werd ook gelinkt aan Juventus – dat Matthijs de Ligt kwijt lijkt te raken – maar Chelsea zal zijn nieuwe werkgever worden, na acht seizoenen bij Napoli. De Zuid-Italianen hadden nog niet genoeg van de 31-jarige verdediger en wilden hem ook een bestuurlijke carrière in het vooruitzicht stellen, maar moeten dus afscheid gaan nemen.

De Italiaanse transferspecialisten Fabrizio Romano en Gianluca Di Marzio komen dinsdagavond met de bijbehorende cijfers op de proppen. Chelsea wil Koulibaly’s laatste contractjaar afkopen voor veertig miljoen euro, inclusief bonussen. Op Stamford Bridge ligt een contract tot medio 2027 voor hem klaar, met een jaarsalaris van tien miljoen euro. De gesprekken tussen beide clubs leveren minder problemen op dan aanvankelijk verwacht en wellicht volgt er woensdag al een akkoord.

Chelsea heeft vooral geen nieuwe spelers vastgelegd, maar drukt nu het gaspedaal in. Naast Koulibaly is ook het Manchester City-duo Raheem Sterling-Nathan Aké onderweg.