Ajax haalt 'brutaaltje' Wijndal in huis: 'Niet aan zijn top, kijk naar Dumfries'

Ajax haalt 'brutaaltje' Wijndal in huis: 'Niet aan zijn top, kijk naar Dumfries'

13-07-2022 10:41
109

Ajax heeft met Owen Wijndal geen afgerond product in huis gehaald. Dat stelt Martin Haar, die jarenlang met hem werkte bij AZ. De 22-jarige linksback verhuisde dinsdag voor tien miljoen euro van Alkmaar naar Amsterdam.

"Een brutaaltje, een beetje ondeugend", zo typeert Haar hem in Het Parool. "Een voetballer met flair van: kom maar op. Maar een geweldige jongen om mee te werken." Wijndal staat bekend om zijn aanvallende drang. "Maar vergis je niet: Owen is ook een goede verdediger. Spijkerhard als het moet. Een winnaar in de duels."

Wedden

Meer odds

Wijndal kan nog veel beter worden, stelt Haar. "Owen moet uitgedaagd worden. Hij zit nog niet aan zijn top. Kijk naar Denzel Dumfries die van PSV naar Internazionale ging. Die is ook in één jaar op alle vlakken vooruitgegaan. Owen is een vechter. Zijn mentaliteit is die van een topsporter. Hij zal zich vastbijten en aanpassen aan een hoger niveau."

"Vroeger zat ik hem wel eens achter zijn vodden. Dan zei hij: Rustig trainer, over een paar jaar loop ik toch in dat witte shirt van Real Madrid", vertelt Haar. "Altijd met een lach, hoor. Hij is een leuke gozer. En altijd zichzelf gebleven, dat vind ik een mooie eigenschap."