NAC plukt 'moderne verdediger' weg bij AZ: huur met optie tot koop

NAC plukt 'moderne verdediger' weg bij AZ: huur met optie tot koop

13-07-2022 11:10 Laatste update: 11:52
13

NAC Breda doet zaken met AZ. De twintigjarige verdediger Tijs Velthuis maakt op huurbasis de overstap naar het Rat Verlegh Stadion, inclusief optie tot koop.

Velthuis staat woensdagochtend meteen op het trainingsveld bij zijn nieuwe club. De verdediger uit Oldenzaal speelde in de jeugdopleiding van FC Twente en maakte drie jaar geleden voor anderhalve ton de overstap naar AZ, waar hij nog wachtte op zijn Eredivisie-debuut. Wel kwam Velthuis in actie in de Europa League.

"Tijs is een moderne, voetballende verdediger met lengte", reageert Eric Hellemons, lid van het technisch hart in Breda. "Hij is tactisch sterk speelt gedisciplineerd in dienst van het elftal. Daarnaast beschikt hij over een goede traptechniek, waarmee hij lang en kort ballen weg kan leggen. Met deze vaardigheid kan hij belangrijk zijn in de opbouwfase."

NAC kan Velthuis, wiens AZ-contract nog twee jaar doorloopt, aan het einde van het seizoen definitief overnemen. De verdediger speelde 61 wedstrijden voor Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie en was regelmatig aanvoerder.