Chelsea presenteert eerste aankoop: Sterling moet transferoffensief inleiden

Chelsea presenteert eerste aankoop: Sterling moet transferoffensief inleiden

13-07-2022 18:02 Laatste update: 18:07
42

Raheem Sterling begint na drie jaar Liverpool en zeven jaar Manchester City aan het volgende hoofdstuk in zijn carrière. Chelsea wordt de volgende Premier League-grootmacht waar de 27-jarige aanvaller gaat spelen.

Sterling pakte in de voorbije jaren twaalf prijzen met Manchester City, maar was niet altijd een onomstreden basisspeler. Nu vertrekt hij opnieuw naar een rivaliserende club. Chelsea maakt een totaalbedrag van zestig à 65 miljoen euro over en Sterling tekent een contract tot medio 2027. Hij kan zich direct melden in de Verenigde Staten, waar hij met zijn nieuwe club oefenwedstrijden tegen Club América, Charlotte FC en Arsenal speelt.

Sterling groeide op een steenworp afstand van Wembley op en is blij dat hij terug is in Londen. "Dat is mijn thuis, waar het allemaal begon. Geweldig dat ik nu wekelijks voor mijn familie en vrienden kan spelen", laat hij weten. "Ik heb al veel mooie dingen bereikt in mijn carrière, maar er is nog veel meer moois om te behalen. Ik kijk ernaar uit om dat in het shirt van Chelsea te doen, onder leiding van Thomas Tuchel."

Chelsea heeft met Sterling zijn eerste aanwinst binnen, maar is nog lang niet klaar op de transfermarkt. Ploeggenoot Nathan Aké moet ook overkomen van Manchester City, terwijl Napoli-verdediger Kalidou Koulibaly ook hard op weg is naar Stamford Bridge.