Sterling neemt afscheid van Manchester City zonder nieuwe club te noemen

Sterling neemt afscheid van Manchester City zonder nieuwe club te noemen

13-07-2022 13:22
9

Raheem Sterling heeft woensdag zijn vertrek bij Manchester City aangekondigd. De Engelse aanvaller (27) gaat naar Chelsea, al hebben beide Premier League-grootmachten de transfer nog niet bevestigd.

In een open brief vertelt Sterling dat hij Manchester 'als een man' verlaat. Hij stapt later deze week op het vliegtuig naar Los Angeles, waar hij aansluit bij de selectie van Chelsea. The Blues betalen 60 à 65 miljoen euro en hebben hem al medisch gekeurd. De officiële bevestiging van de clubs is daardoor een kwestie van tijd.

Sterling speelde zeven seizoenen voor Manchester City, dat hem in 2015 losweekte bij Liverpool. 'Elf hoofdprijzen en talloze herinneringen', verklaart de aanvaller. 'Mijn respect voor de technische staf, mijn ploeggenoten, het kantoorpersoneel en de supporters kan niet groter zijn. What a ride it's been.'

Chelsea gaat Sterling voor vijf seizoenen contracteren en verwacht de komende dagen nog meer transfers af te ronden. Nathan Aké moet net als Sterling overkomen van Manchester City, terwijl Napoli-verdediger Kalidou Koulibaly ook hard op weg is naar Stamford Bridge.