'Na zeven jaar weer toptransfer voor Sterling: Manchester City en Chelsea akkoord'

'Na zeven jaar weer toptransfer voor Sterling: Manchester City en Chelsea akkoord'

09-07-2022 22:20
57

Raheem Sterling gaat Manchester City verruilen voor Chelsea. De aanvaller had al een persoonlijk akkoord bereikt met zijn beoogde nieuwe werkgever, nu naderen ook de clubs een akkoord.

Dat melden The Athletic en transferspecialist Fabrizio Romano zaterdagavond. Beide media noemen wel uiteenlopende transferbedragen, die variëren van zestig tot 65 miljoen euro. Zeker is in elk geval dat Sterling een tot medio 2027 doorlopend contract kan ondertekenen op Stamford Bridge, met een optie voor nog één jaar. Als zijn medische keuring geen problemen oplevert, kan hij met zijn nieuwe teamgenoten mee naar de Verenigde Staten, waar Chelsea een aantal oefenwedstrijden zal spelen.

Zodra de transfer rond is, heeft Sterling de helft van de Engelse Big Six-clubs op zijn naam staan. Hij brak door bij Liverpool en transfereerde in 2015 voor ongeveer 64 miljoen euro naar Manchester City. Daar heeft hij sindsdien 337 officiële wedstrijden gespeeld, 131 goals gemaakt, 94 assists gegeven en twaalf prijzen gepakt. Chelsea is overigens ook bezig met ploeggenoot Nathan Aké.